Nerdigt or not?!

 
Idag på jobbet när vi gick omkring och rullade lite burar på lastbilar, så började en kille berätta om när han var liten och satt i skogen med sin fågelbok och prickade av vilka fåglar han såg. 
Vi som lyssnade var rungande överrens om att han var en liten nerd när han var liten. 
 
Det här ledde sen vidare till om vilka fritidsintressen som är totalt ocoola, och skulle klassas som nördigt, och vilka udda intressen som å andra sidan är helt okej och istället gör den personen en liten liten bit coolare ;)
 
Mitt numera dvalande orienterande klassade killarna inte som en nerdig grej, men om jag hade spelat schack hade det vart andra visor.... Virka mössor och plocka blåbär gjorde mig inte heller nerdigare. 
Vi disskuterade också att intresset inte behöver vara så smalt som fågelskådning för att vara nerdit.
TV-spelade är sjuuukt nerdigt och många många gör skiten 
 
Det är fascinerande över hur mycket udda/ovanliga intressen det finns och vilka intressen det är som lyfter en person och kan få den människan lite mer "cool". Jag tror att de intressen som inte hamnar i nerdig-kategorin är de som många andra önskar att de hade tiden och kunskapen att göra.
 

Prata inte med mig om vädret!

Finns det något som är så ointressant, som att prata om väder?
Undvik att ställa banala frågor som "vilket höstigt väder vi har idag?" eller att fråga hur jag mår vilket oftast inte är till intresse för personen som frågar. Personen vill ofta bara ha något att säga!
Men snälla något roligare måste du ha att komma med!

Så då vet ni! Har du inget vettigare att prata med mig om än väder eller fråga hur det, då kan man lika bra hålla truten stängd!

Tack!


Vad man kan göra en regnig söndag!

Sätta nytt pers i handstående!!! Stod i minst 10 sek.
Kan man vara nöjd med denna dag också :D


Man vet...

...att man har tittat på för många Criminal Minds eller CSI avsnitt, när man ska sova och undrar om det står nån i garderoben. 
 
Gårdagens problem och snart dagens.
Nu byter jag kanal!!
 

Det svarta guldet

 
Finns det nån större panik än när man på morgonen upptäcker att kaffefiltrerna är slut och man knappt kan få igång hjärnan utan det underbara svarta guldet?!
 
Det hände mig i morse. Aldrig mer. Dags att sluta slarva och köpa i tid ;)
 

Trögt i maskineriet

 
Kroppen, sinnet, ja hela jag är lite down för tillfället. 
Ingen träning idag, men orkade inte ens ta mig utanför dörren innan jobbet. 
Jobbet suger verkligen energi! 
På semestern kunde jag först köra ett crossfit pass och sen flänga runt lite på golfbanan senare på dagen. När jag var klar ville jag fortfarande göra något mer och inte bara sitta ner. 
 
Ska det bli några underverk med denna kropp är det dock bara till att släpa sig till träningen. Glädjen efter ett genomfört pass är ändå rätt så grym :) 
Hoppas att orken kommer snart, kanske bara behöver ta det lite lugnt i några dagar
 

Inte bra att inte sova ordentligt

 
Nyss hemkommen från ännu en hockeyträning. 
Kände otrolig motvilja på eftermiddagen och funderade till och med på om jag kanske inte hade viljan att genomföra denna säsong.
Vi var ett grymt gäng förra året! Endast dem som spelar i lag vet vilket härj och underbara må-bra känslor det bor där inom. 
I år har några bra tjejer slutat och några har inte hittat tillbaka än efter sommaren. 
 
Motviljan jag kände kan också ha att göra med att jag tränat fem dagar i rad och har jobbat dag och däremed sovit ytterst lite.
Jag tror att för lite sömn gör min själ svagare. Så nej jag ska inte tänka på såna saker en dag med låg energinivå. 
 
Träningen var ju sen bland de bästa på länge. 1.20 i istid brukar OFTA få mig att önska tiden var slut fortare. Men. Idag tittade jag knappt på klockan!
 
Nu känner jag mig iallafall nöjd och imorrn är jag ledig, vilket betyder vilodag :) 
Behövs nog. 
Kanske går sönder annars...
 
 
 
 
 
 
 

Jag ska bli smart eller smartare heter det!

Nu finns det ingen återvändo. Beställt och fått hem en av böckerna till högskolekursen jag ska läsa i höst. Kost vid träning heter den och är på 15 hp.

700 sidor på engelska!!! Vad har jag gett mig in på?!


Sockerfritt, nästan i alla fall.

 
Jag har inte ätit en enda bit godis, choklad eller fikabröd under hela förra veckan. Är stolt över mig själv. 
En efterrätt (vitchokladmousse med hallon, mums) och lite McD slank dock ner efter lördagens utemiddag, men thats it och det är okej. Aldrig levt på såhär lite socker en vecka. Och justja alkohol intogs också några glas, men det får jag också dricka under min utmaning i Augusti. 
 
Det jag vill komma åt med, ingen godis-ätning, är hetsätningen jag annars brukar ägna min ätardag på helgen åt. Och ja jag överlever ändå.
Finns otroligt mycket annan god mat jag kan äta istället för de tomma kalorierna i godis ger. 
Oliver är min senaste upptäckt som jag kan frossa hejvilt i. Blåbär med mjölk likaså. 
 
 

Läsvärde

Inläggen bara haglar in här på bloggen.
Eller inte.
Kommer inte bli nån stjärnbloggare av mig i denna takt.
Får vara glad om jag ens behåller mig själv som läsare. Tillbringar så ohyggligt lite tid vid datorn/telefonen... nej inte det heller. Hänger över mobilen och datorn som en alkis hänger vid flaskan.

Facebook läsandet är ohyggligt viktigt, skulle bli förtvivlad om jag missade någons statusuppdatering, om hur duktig den var som gick 5 km powerwalk. Nej tacka Facebook för att jag inte behöver umgås med folk. Kroppskontakt och att uttrycka mig verbalt är jag mer än glad om jag slipper.
Så jag fortsätter nog mitt liv bakom en ruta ett tag till.
Skönt.
Då har jag inget av läsvärde att delge mig.
Nej oj, nu har jag missat massa statusar medan jag kladdat här.
Tjipp.


Shittyyydayyy

 
Det finns dagar då ingenting, absolut ingenting, inte ens taskiga kommentarer eller vad det nu kan vara, som får en ur balans. Allt är på topp hela dagen och leendet går inte att sudda ut. 
 
Sen
 
Finns det dagar då småsaker maler sönder en i huvudet. Du börjar tänka dåliga tankar, men trycker undan dem. När sen nåt går dåligt går det inte längre. Då kommer tårarna för minsta lilla skitsaken, som du i ovanstående beskrivning, bara hade skakat av från axlarna och överlevt utan problem. 
 
People cry not because they're weak, it's because they've been strong for too long
 
 

Tillbaka till verkligheten

 
Utmaningen då. Har inte gått toppen om man säger så. Hade fortfarande semester förra veckan, visst man ska inte skylla på det men...
 
Slunkit ner efterrätt två dagar, fikat en gång. Ätit lite lösgodis i lördags. Åt en glass i torsdags efter golfen.
 
Det positiva dock är att jag avstod fikabrödet en gång när det bjöds. Hejdade även mig själv i lördags då jag kunde ha stoppat i mig betydligt mer godis. 
Så de här små grejerna tar jag med mig, då det är väldigt stora steg för mitt psyke. 
 
Idag börjar jobbet igen så jag hoppas att utmaningen och även kosten överhuvudtaget ska skärpas till :)
 
 
 
 

När smartheten spottade henne i ansiktet

Väldigt smart tjej har under den senaste veckan plockat blåbär, så händerna lär vara blåa under ett år framöver, för infrysning till vintern. . Väldigt smart tjej tänkte förbereda den kommande veckans arbete med att göra matlådor. . Smartheten failade väldigt hårt när frysen var full redan innan 5 liter blåbär och 10 matlådor!


Vardag?

 
Tomorrowland. Stockholm. Daiquiris. Golf. Träning. Blåbärsplockning. Vänner. Roadtrip. Antwerpen. Forever 21. 
Autobahn. Snabba brillor. Första ispasset. Regnfuktigt tält. Stå på händer. 
 
Det är sista semesterdagen idag. Känns inte tungt nu, men kommer känns tyngre på måndag i bunkern. Gillar att kunna spendera dagarna som jag vill. Läsa lite bloggar samtidigt som OS står på i bakgrunden. Slå grymma golfslag på rangen, för att sen väl ute på banan slå alla bollar åt höger (vet inte vad det heter i golftermer, fina namn är inget av intresse). 
 
 

Det godaste guldet

Bärplockning utan dess like idag. Först 2 liter hallon i min mormors gigantiska hallon-häck. Sen vidare till skogen för blåbärsplockning med mamma. Nuförtiden så ger hon mig inte färdigplockade och rensade blåbär att ha under vintern. Utan nej jag måste plocka själv! Tre liter blev det att avnjuta :)


RSS 2.0